Dans je verhaal

Met dansante bewegingen maken de kinderen onder begeleiding van een vakleerkracht een verhaal. Dit verhaal kan door de kinderen zelfverzonnen zijn, maar kan ook door de leerkracht verteld worden. Er wordt gewerkt aan de opbouw en geloofwaardigheid van het verhaal. Ook zal er gewerkt worden met de emoties om het verhaal kracht bij te zetten.

Creatief met bewegingen

Je kunt meer dan alleen dansen in de ruimte. Ook met verschillende voorwerpen kun je bewegingen maken zoals sjaaltjes, stokken en andere attributen. Hoe leuk is het om met je voeten en handen in de verf verschillende vormen te maken op een groot vel papier. In de lessen ‘creatief met bewegingen’ gaan we aan de slag met de verschillende mogelijkheden.

Dance around the world

Over héél de wereld wordt op verschillende manieren in verschillende stijlen gedanst. Zo ook in de les ‘Dance around the world’. We gaan verschillende stijlen van dans ontdekken. Waar komt de dans vandaan? Waarom dansen ze deze dans? Hoe zien de mensen eruit en waarom? Dat zijn vragen waar we met elkaar het antwoord van gaan vinden.

Dancemix

Een actieve dansles met verschillende elementen:
Warming-up
Choreografie van diverse dansstijlen
coolingdown

Streetdance

Het woord zelf zegt het al: dansen van de straat.
Streetdance is een verzamelnaam van verschillende dansen die op straat ontstaan zijn. Tijdens een les streetdance beginnen we met een warming-up om vervolgens te beginnen aan een spetterende choreografie. Die mogelijk als afsluiting gepresenteerd kan worden.

Babymassage

Doelgroep: baby’s vanaf 3 maanden met begeleider zoals ouders, grootouders of pedagogisch medewerker.

Het helpt de baby bij kramp, verstoppingen en andere ongemakken. De massage stimuleert de zintuigen en de motorische en emotionele ontwikkeling van het kind. De massage kan extra waardevol zijn bij baby’s die te vroeg geboren zijn of een handicap hebben. De baby voelt zich na de massage veilig en gekend, het vergemakkelijkt de overgang van de baarmoeder naar de buitenwereld. Het helpt ook de ouder om meer zelfvertrouwen te krijgen, omdat je je eigen kindje beter leert te begrijpen door naar de lichaamstaal te kijken en zo kan gaan aanvoelen wat je kindje nodig heeft. Tijdens de cursus leer je de basisvaardigheden om de babymassage op een veilige manier zelf uit te kunnen voeren.

Yoga

Ontspanning/meditatie in beweging.
Je maakt bewegingen die je in het dagelijkse leven niet vaak doet waardoor je een stretch in de spieren gaat voelen en zo de spieren langer, flexibeler en stabieler maakt. Het is niet nodig lenig te zijn om aan een les yoga mee te kunnen doen. Iedereen heeft zijn of haar eigen uitdagingen op eigen niveau. Door het aanleren van de juiste ademhaling ervaar je ontspanning in het lichaam, maar merk je ook tegelijk dat je aan de conditie werkt. Yoga zorgt ervoor dat het spierstelsel, de pezen, gewrichten, bloedsomloop, lymfe, zenuwstelsel, hormonale- en energiestelsel worden gereguleerd, versterkt en uitgebalanceerd.

Assertiviteitstraining / ik ben ik

In de maatschappij waarin we nu leven wordt het ons niet makkelijk gemaakt. Het resulteert in te veel stress, te weinig ontspanning, slecht slapen. Het ene veroorzaakt het andere. Bewust worden van wie je bent, hoe je je voelt, waarom het niet gaat zoals jij het wilt. Genoeg vragen om bij stil te staan. Maar om dat zelf te doen is niet altijd even makkelijk. Daarom heeft JUST DYMPH een assertiviteitstraining voor kinderen. Op een dynamische manier, doormiddel van beweging, theater en andere oefeningen gaan we aan de slag om steviger in je eigen te schoen te staan en weet je waar je grenzen liggen maar belangrijker hoe je deze aan kunt geven.

Dance & Relax

Inspanning en ontspanning in één les. Een les waarin dans, spierversterkende oefeningen en relaxatie worden gecombineerd tot één les. We bewegen op diverse soorten muziek. Geen moeilijke choreografieën, maar wel aan te passen voor degene die houden van een uitdaging. We belonen onszelf met ontspanning, waar we ‘down to earth’ blijven.

Kindermassage

Kindermassage is een manier om kinderen kennis te laten maken met ontspanning. Maar ook om hen te leren hoe ze kunnen ontspannen. Zeker in de moderne, snelle maatschappij waarin we nu leven, waarin er heel veel van een kind verwacht wordt. Er is aangetoond dat kinderen door massages beter slapen, groeien en leren. Massage brengt een kind weer in balans, zorgt voor minder stress, een beter concentratievermogen en vergroot het zelfvertrouwen. Kindermassage wordt aangeboden in de vorm van een workshop vooral op scholen en in de kinderopvang. Kindermassage is ook een middel tegen pesten. Er hoeven uiteraard geen pestprobleem te zijn om deel te nemen aan deze workshop/ cursus. Er is gebleken dat door middel van kindermassage de stress en spierspanning bij kinderen afneemt. Het vergroot het zelfvertrouwen en het concentratievermogen verbetert. Het onderlinge respect wordt groter, waardoor het pest gedrag vermindert. In de workshop leren kinderen elkaar zelfstandig masseren, over de kleding heen. Dit kan zowel als eenmalig workshop maar ook als meerdaagse cursus aangeboden worden.