Musical

Broadway in Londen ‘the place to be’ voor musicals? Niks is minders waar…… Dansen, zingen en acteren is waar het in een musical om draait en jij kan dat ook!! Deze les kan op 3 manieren gegeven worden:

We werken met héél de groep aan één musical en diepen deze ook uit tot in de details.

Elke les behandelen we één of twee bekende musicals en gaan hier verder op in. Er kan mogelijk toegewerkt worden naar een eindpresentatie

Workshop op een evenement, teambuilding en andere activiteiten. 

Theater
In de workshops theater werken we aan het stimuleren van vrije expressie en samenwerking. De basisvaardigheden worden doormiddel van diverse oefeningen aangeleerd. Er kan gekozen worden om af te sluiten met een presentatie, maar is geen verplichting. Een workshop vol gekke personages, rare ontmoetingen en dwaze situaties of juist iets serieuzer. Met theater kun je alle kanten op. Wanneer u binnen een thema wilt werken is dit in overleg altijd mogelijk

Maak je eigen verhaal
Het lijkt zo makkelijk om een verhaal te verzinnen maar is dat ook echt zo…….
Een verhaal moet kloppen, snappen de mensen het verhaal. Maar het belangrijkste is; hoe bouw je een verhaal op. Dit alles leer je in ‘maak je eigen verhaal’.

Theaterdans

Dans is een taal die iedereen
spreekt, zo ook in het theater. Met dans kun je zonder iets te zeggen vertellen wat je voelt. Je vertelt een verhaal met je lichaam en je gezicht. 

Poppenkast

Een poppenkast is een “theater” waarin met behulp van handpoppen een verhaal wordt uitgebeeld. Lekker veilig een theater waar je je in kunt verstoppen en niemand je ziet maar wel hoort. Dat maakt poppenkastspelen nu ook zo moeilijk. Je leert goed en duidelijk een verhaal overbrengen door middel van je stem en de bewegingen van de pop. De mogelijkheid is er om toe te werken naar een voorstelling/ presentatie. Een aanvulling op deze workshop/ cursus zou kunnen zijn het maken van de eigen poppenkastpoppen. 

Maak je eigen film
Altijd al willen regisseren of in je eigen film willen spelen?
Wat is het verhaal? Wat worden de locaties? Is er al aan kleding, grime, attributen en decor gedacht.
Dit alles leer in je in deze workshop /cursus.

Muziekfestijn
Eén groot feest met muziek en beweging.
Spelenderwijs samen met muziek bezig zijn. In een veilige omgeving zingen, dansen en spelen op muziekinstrumenten. Er wordt gewerkt met een vaste structuur zodat de kinderen weten wat er komen gaat en zo meer zekerheid krijgen in hun eigen kunnen.

​Maak je eigen danceclip
Wow die muziekclips op tv of YouTube dat wil ik ook!!!!
Nou dat kan
Het ligt aan de doelstelling van de les, maar in de meeste gevallen wordt het nummer uitgekozen door het bedrijf/ de school zelf. Dit omdat een danceclip een mooie manier is van promotie. Wanneer dit niet het geval is zal er door de vakleerkracht gekeken worden naar de doelgroep en de locatie waar de clip wordt opgenomen. Een danceclip kan gemaakt worden in diverse stijlen aan muziek. Het hoeft niet uptempo te zijn. Variatie is aantrekkelijk en interessant.

Clownerie
Even de clown uithangen, maar hoe doe je dat nu eigenlijk.
In deze workshops leer je hoe je iemand op een grappige manier aan het lachen kunt krijgen zonder er dat het een overdreven chaos word.


Spokenword

Woorden tot leven brengen.

Spokenword is een gedicht, 

monoloog op muziek.

Spokenword wordt vaak gebruikt 

om situaties, gebeurtenissen 

bespreekbaar te maken. 

Spokenword is direct, 

verstaanbaar, gericht op het 

publiek of iedereen die het maar 

wil horen. Spokenword wordt 

gecombineerd met andere 

disciplines zoals muziek, theater, 

beweging of beeldkunst. Maar 

altijd met de woorden, het 

verhaal, als belangrijkste 

onderdeel. 

Poëzie
Poëzie is een dichtkunst wat voor iedereen toegankelijk is. Vaak wordt gedacht dat een gedicht moet rijmen, maar dat is niet altijd het geval. In de workshop/cursus leer je om jezelf te kunnen uiten, een verhaal te kunnen vertellen op verschillende manieren in de poëzie.

Ontdek je stem
Vanaf je geboorte heb je al een stem waarmee je geluid produceert. Of dit nu een mooi geluid is of niet het maakt geluid. Maar wat kun je allemaal met je stem …

Maak je eigen Lipdub
Doelgroep: kinderen vanaf 8 jaar
Lipdub is simpel gezegd playbacken. Saai? Dat zeker niet.
Een lipdub wordt in één shot opgenomen en daardoor spontaan en creatief. Er ontstaan grappige momenten en is een herinnering om nooit meer te vergeten.


Bodypercussie
Met je lichaam maak je bewegingen, maar wist je dat je lichaam ook een muziekinstrument is?
Door middel van bodypercussie ontdek je dat je lichaam verschillende geluiden kan maken en je er zelfs een muziekstuk mee kunt maken.

Ga op ontdekking naar het muziekeiland
Doelgroep: kinderen vanaf 3 jaar
Spelenderwijs gaan kinderen op weg naar één muziekeiland. Op weg naar het muziek eiland gebeurt van alles en is elke keer anders. Eenmaal aangekomen op het eiland is het een verrassing wat de kinderen daar aantreffen op muziekgebied. Een les vol fantasie en muzikale ontwikkeling.


In alles zit muziek
Doelgroep: kinderen vanaf 4 jaar
Heb je wel een instrument nodig om muziek te kunnen maken?
Wij denken van niet!!!
Door middel van diverse materialen gaan we muziek maken. Je zult verbaast staan hoe leuk en mooi het klinkt.

Maak je eigen videoclip
Doelgroep: kinderen vanaf 8 jaar
Jaloers op die bekende artiesten uit videoclips? Niet nodig, jij kunt het zelf ook!!!
Het ligt aan de doelstelling van de les, maar in de meeste gevallen wordt het nummer uitgekozen door het bedrijf/de school zelf. Dit omdat een videoclip een mooie manier is van promotie. Wanneer dit niet het geval is zal er door de vakleerkracht gekeken worden naar de doelgroep en de locatie waar de clip wordt opgenomen. Een videoclip kan gemaakt worden in diverse stijlen aan muziek. Het hoeft niet uptempo te zijn. Variatie is aantrekkelijk en interessant.