WORKSHOPS BODY & MIND


Taal® en rekendans®


Doelgroep: kinderen vanaf 2 t/m 6 jaar (t/m groep 3). Een product van studio swing uitgevoerd door een vakleerkracht van All in Balance.
Creatief Bewegend Leren gaat uit van de primaire behoefte van kinderen: Bewegen!

In de lessen van 45 minuten wordt er vraaggericht gewerkt aan specifieke SLO taal- en rekendoelen. De kinderen zullen de begrippen actief ervaren, uitspreken én onthouden. Door deze theatrale dansles aan begrippen te koppelen, verbetert het taalgebruik, de actieve en passieve woordenschat, de luisterhouding en het gevoel voor klank, ritme en melodie.

Voordelen van taal® en rekendans®:
Samen dansen en bewegen maakt kinderen sociaal en creatief. Kinderen scoren beter op cognitieve testen wanneer de lesinhoud bewegend wordt aangeboden. Kinderen hebben meer aandacht en zijn meer betrokken bij de taak als er bewegingsintegratie wordt toegepast.De kleine ontdekkers


Doelgroep: kinderen vanaf 2 t/m 6 jaar
Een kind ontdekt de wereld om zich heen en is daarbij constant in beweging. In deze les is er veel afwisseling in aanbod zoals dans, muziek, theater en creatief bezig zijn. Er is ruimte voor de eigenheid en de persoonlijkheid van ieder kind.

Op een speelse manieren wordt er gewerkt aan de motorische en sociale vaardigheden, maar ook aan de taal en spraakontwikkeling. Maar het belangrijkste in de les is toch plezier maken en op ontdekking gaan!!!


Dans je verhaal


Doelgroep: kinderen vanaf 2 t/m 12 jaar
Met dansante bewegingen maken de kinderen onder begeleiding van een vakleerkracht een verhaal. Dit verhaal kan door de kinderen zelfverzonnen zijn, maar kan ook door de leerkracht verteld worden. Er wordt gewerkt aan de opbouw en geloofwaardigheid van het verhaal. Ook zal er gewerkt worden met de emoties om het verhaal kracht bij te zetten.


Creatief met bewegingen


Je kunt meer dan alleen dansen in de ruimte. Ook met verschillende voorwerpen kun je bewegingen maken zoals sjaaltjes, stokken en andere attributen. Hoe leuk is het om met je voeten en handen in de verf verschillende vormen te maken op een groot vel papier. In de lessen ‘creatief met bewegingen’ gaan we aan de slag met de verschillende mogelijkheden.


Dance around the world


Over héél de wereld wordt op verschillende manieren in verschillende stijlen gedanst. Zo ook in de les ‘Dance around the world’. We gaan verschillende stijlen van dans ontdekken. Waar komt de dans vandaan? Waarom dansen ze deze dans? Hoe zien de mensen eruit en waarom? Dat zijn vragen waar we met elkaar het antwoord van gaan vinden.


Dancemix

Een actieve dansles met verschillende elementen:
Warming-up
Choreografie van diverse dansstijlen
coolingdownStreetdance


Het woord zelf zegt het al: dansen van de straat.
Streetdance is een verzamelnaam van verschillende dansen die op straat ontstaan zijn. Tijdens een les streetdance beginnen we met een warming-up om vervolgens te beginnen aan een spetterende choreografie. Die mogelijk als afsluiting gepresenteerd kan worden.Yoga


Kinderyoga is goed voor de ontwikkeling van de motoriek, geeft ontspanning, concentratie vermogen en stimuleert de fantasie en verbeelding. Kinderen gaan lekkerder in hun vel zitten en kunnen bewust aangeven wat ze voelen. Doormiddel van fantasie en mindfullness oefeningen creëren we spelenderwijs een leuke yoga les.Assertiviteitstraining / ik ben ik


In de maatschappij waarin we nu leven wordt het ons niet makkelijk gemaakt. Het resulteert in te veel stress, te weinig ontspanning, slecht slapen. Het ene veroorzaakt het andere. Bewust worden van wie je bent, hoe je je voelt, waarom het niet gaat zoals jij het wilt. Genoeg vragen om bij stil te staan. Maar om dat zelf te doen is niet altijd even makkelijk.

Daarom heeft JUDT DYMPH een assertiviteitstraining voor kinderen.
Op een dynamische manier, doormiddel van beweging, theater en andere oefeningen gaan we aan de slag om steviger in je eigen te schoen te staan en weet je waar je grenzen liggen maar belangrijker hoe je deze aan kunt geven.Kindermassage


Doelgroep: kinderen vanaf 4 jaar
Kindermassage is een manier om kinderen kennis te laten maken met ontspanning. Maar ook om hen te leren hoe ze kunnen ontspannen. Zeker in de moderne, snelle maatschappij waarin we nu leven, waarin er heel veel van een kind verwacht wordt. Er is aangetoond dat kinderen door massages beter slapen, groeien en leren.

Massage brengt een kind weer in balans, zorgt voor minder stress, een beter concentratievermogen en vergroot het zelfvertrouwen. Kindermassage wordt aangeboden in de vorm van een workshop vooral op scholen en in de kinderopvang. Kindermassage is ook een middel tegen pesten. Er hoeven uiteraard geen pestprobleem te zijn om deel te nemen aan deze workshop/ cursus. Er is gebleken dat door middel van kindermassage de stress en spierspanning bij kinderen afneemt. Het vergroot het zelfvertrouwen en het concentratievermogen verbetert. Het onderlinge respect wordt groter, waardoor het pest gedrag vermindert.

In de workshop leren kinderen elkaar zelfstandig masseren, over de kleding heen. Dit kan zowel als eenmalig workshop maar ook als meerdaagse cursus aangeboden worden.