WORKSHOPS


Handletteren

Doelgroep: kinderen vanaf 8 jaar
Handletteren is tekenen met letters. Je gebruikt diverse materialen en kunt verschillende technieken toepassen. Van een klassieke uitstraling tot modern en strak. Alles is mogelijk.


Creatief met restmateriaal


Doelgroep: kinderen vanaf 4 jaar
Al ons afval verdwijnt op één grote hoop met afval. Maar wacht, als we nou toch nog iets kunnen gebruiken? Afval is niet vies, je moet het alleen leren gebruiken. Met afval maak je de mooiste kunstwerken en dat kun je nu zelf ervaren.


Natuurlijke sieraden


Doelgroep: kinderen vanaf 8 jaar
Met natuurlijke materialen zoals hout, touw en steen ga je aan de slag om je eigen sieraden te maken. Natuurlijke materialen werken niet altijd goed mee en doen soms dingen die jij niet zou willen. Dat maakt het sieraad ook zo speciaal; je weet nooit van tevoren hoe het sieraad eruit komt te zien.


Natuurlijke cosmetica


Doelgroep: kinderen vanaf 10 jaar
Advies: workshop van minimaal 4 uur of in meerdere keren.


Waarom veel geld uitgeven aan producten waarvan je niet weet wat erin zit of zelfs niet goed voor je zijn. Terwijl je ze op een gemakkelijke manier zelf kunt maken en weet wat erin zit. Ga op zoek naar welke geuren en oliën/ boters bij je passen i.p.v. dat de industrie dat al voor u doet. Bij de workshop natuurlijke cosmetica beginnen we bij de oorsprong.


Tijdens een wandeling gaan we de natuur in om te kijken waar en hoe de kruiden groeien en wat de werking is van een bepaald kruid. U kunt tijdens de wandeling zelf kruiden verzamelen om hier later uw eigen product van te maken. Doormiddel van simpele recepten leer je eigen cosmeticaproducten te maken; van lippen balsem tot uw eigen dagcrème. Wat we gaan maken ligt aan de tijdsduur van de workshop/cursus.


Ballonfigurenvouwen


Doelgroep: kinderen vanaf 8 jaar
Advies: workshop/ cursus Bij een workshop is het een pré dat kinderen niet bang zijn voor ballonen en zelf een knoopje in de ballon kunnen leggen. Leer de verschillende technieken van het ballonvouwen. Aan het einde van de workshop/ cursus sta je versteld wat je allemaal niet kunt maken met een ballon. Een must is wel dat je niet bang bent van ballonnen en zelf de ballon kunt dicht knopen.


Sieraden maken


Doelgroep: kinderen vanaf 6 jaar
Wat is er nu leuker om je eigen sierraden te maken. Keuze uit diverse materialen, kleuren en vormen. Laat je fantasie de vrije loop en maak je eigen armband, ketting, oorbellen of misschien wel een sleutelhanger.


Kunstbende


Doelgroep: kinderen vanaf 4 jaar
Voel de vrijheid om te ontdekken. Er komende diverse materialen en technieken aanbod om te ervaren wat jij leuk vindt. Durf en wees creatief!!!


Houtbranden


De mogelijkheden met houtbranden zijn eindeloos. Zo ook in deze workshop. Met een houtenbrandpen kun je van een quote tot een uitgebreid design in het hout branden. Van het ontwerp tot het eindproduct wordt alles door jou bedacht en gemaakt. Wij begeleiden het hele proces.


Graffiti


Doelgroep: kinderen vanaf 10 jaar
De meeste van ons zullen graffiti linken aan vandalisme en asociaal gedrag. Maar graffiti is niet alleen het spuiten van figuren en letters op muren en bruggen. Graffiti kunst is niet zo makkelijk als je zult denken en kan ook erg mooi zijn. In een paar stappen leer je om je eigen graffitikunst te maken.
Bedenk, ontwerp en maak je graffiti.


Mozaïek


Scherven brengen geluk of maken in dit geval het design van jouw ontwerp. Met verschillende kleuren tegels die je zelf gaat knippen, beplakken we diverse voorwerpen zoals een fotolijstje of schaal. Zodat je aan het einde een mooie creatie mee naar huis kunt nemen.


Pimp je kleding


Iedereen heeft wel kleding in de kast die je niet meer draagt omdat je het niet mooi meer vindt. In deze workshop gaan we aan de slag om deze oude kleding om te toveren in iets nieuws. Voor je het weet heb je weer iets nieuws in je kast!


Foto’s maken/ social media


Doelgroep: kinderen vanaf 10 jaar
De wereld kan niet meer zonder de mobiele telefoon en wordt ook bijna niet meer als telefoon gebruikt. Wat doen we er dan mee? Vooral foto’s maken voor social media. Maar hoe kan ik dan die ene juiste foto maken. Wat kan wel en wat kan niet? Leer de do’s en dont’s van foto’s op social media.